Свилен Трифонов

Свилен Трифонов е юрист със солиден опит в гражданското и търговското право, в областта на енергетиката, както и в управлението на процеси и екипи в частния сектор. Притежава и над 15-годишен процесуален опит. Заместник председател е на Общинския съвет в град Плевен, както и председател на постоянната комисия по „Законност и контрол по изпълнение на решенията“ към местния парламент. Учредител е и председател на местната организация на движение „Да, България“.

Свилен има магистърска степен по право и по икономика със специалност „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия“. Роден е в Плевен, където живее, работи и участва активно в политическия живот. От октомври 2022 година, след успешно издържан изпит, Свилен е вписан като медиатор в регистъра към Министерство на правосъдието.

В следващия парламент Свилен ще се бори:

 • за реформа в образователната система, обучаване на конкурентноспособни кадри, които да бъдат мотора на българската икономика;
 • в защита на малкия и среден бизнес, които понесоха големи щети от множеството кризи през последните години;
 • за финансова децентрализация, която е задължително условие българските градове да придобият европейска визия, разполагайки със справедливо определена финансова рамка.

Като юрист ще продължи заедно с колегите си от “Демократична България” битката за приключване на дълбока съдебната реформа, която да елиминира корупцията и да осигури върховенство на закона.

Визия

“Трябва да върнем авторитета на парламентаризма в България. Изборите на втори октомври са точният момент за тази важна стъпка по пътя на утвърждаване на държавността, справедливостта и демокрацията в България.”

Свилен Трифонов

Коалицията

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ - обединени за нормален европейски живот

Обединяваме се, за да работим за това България да стане нормална европейска държава, в която спокойно да отглеждаме децата си.


Знаем как:

 • Да направим демократично реформаторско правителство, което да създаде една нова България с висок стандарт на живот и гарантирана законност - източник на гордост за всеки от нас.
 • В следващите 12 месеца България да влезе в Еврозоната и Шенген и да реформира правосъдието си, за да тръгне напред.
 • Да изчистим България от корупцията, да има равенство пред закона и навременна справедливост за всеки.
 • Да изградим България на предприемачите с нови идеи и инвестиции във високоплатени работни места.
 • Да впрегнем дигитализацията, за да улесним гражданите и бизнеса и да направим управлението прозрачно и ефективно.
 • Да гарантираме ефективност на държавните разходи, без увеличение на данъците и да отстояваме отговорна фискална политика.
 • Да модернизираме българската армия и да бъдем достоен и уважаван партньор в ЕС и НАТО.
 • Да съхраним уникалната ни природа, културно-историческото ни наследство и истински да развиваме съвременната българска култура.

Има как! Пълната ни програма ще намерите на: ppdb.bg

Как да гласувате?

Трябва да имате 18 навършени години и да сте български гражданин.

Ако настоящият Ви адрес е различен от постоянния, и искате да гласувате по настоящ адрес, трябва да подадете заявление в общината по настоящ адрес не по-късно от 15.3.2023 г. Така администрацията ще Ви включи в списъка по настоящ адрес и няма да се налага да пътувате, за да гласувате.

Ако сте студент или ученик, можете да гласувате като покажете лична карта и студентска книжка в избрана от Вас секция в населеното място, където учите. Няма да ви е необходимо предварително заявление.

Ако личните документи са с изтекъл срок след 1 март 2023 г., може да гласувате с тях. Допълнителни документи няма да са нужни. Ако личните ви документи са с изтекъл срок преди 1 март 2023 г., ще трябва да представите и удостоверение за издаване на лични документи по чл. 263 от Изборния кодекс.

Проверете в коя секция ще гласувате. За целта прегледайте избирателните списъци в уебсайта на общината. Те трябва да бъдат публикувани там поне 25 дни преди изборния ден. Можете да направите и електронна проверка на сайта на ГРАО, като въведете ЕГН. Ако не откривате името си в избирателния списък, Ваше право е да поискате от кмета на общината пропускът да бъде отстранен до 7 дни преди изборния ден.

От предстоящите избори зависи дали бъдещето ни ще остане в ръцете на некадърни и корумпирани управляващи, или ще тръгнем по пътя на модернизацията и благосъстоянието.

Вашият глас има власт! Излезте и гласувайте на 2 април 2023!

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK